20121209

Acció Cultural assegura que TV3 es tornarà veure al País Valencià

Nació Digital: Acció Cultural assegura que TV3 es tornarà veure al País Valencià

L'entitat prepara un paquet de mesures polítiques i jurídiques per desencallar la situació que farà públiques després de Nadal

"TV3 es veurà segur al País Valencià, és una qüestió de temps", ha dit el coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, en declaracions a Catalunya Ràdio. Gisbert ha explicat que l'entitat prepara un paquet de mesures polítiques i jurídiques amb partits i institucions valencianes, catalanes, de l'estat i europees, que es faran públiques després de Nadal per tal de desencallar la situació. Des d'Acció Cultural el que no saben és si TV3 es tornarà a veure a través dels repetidors tancats o bé a través de la xarxa institucional de repetidors de Canal 9. Aquestes paraules arriben just quan es compleixen cinc anys de l'inici de l'ofensiva contra les emissions de TV3 al País Valencià. El coordinador d'Acció Cultural, Toni Gisbert, ha dit que la clau està en un "canvi de la majoria política" que preveu que es podria produir aviat. Gisbert ha afirmat que les enquestes "per primera vegada apunten a un possible canvi" i ha apuntat a unes possibles eleccions anticipades.

Les declaracions arriben quan es compleixen cinc anys de l'inici de l'ofensiva contra TV3 al País Valencià -amb l'apagada dels repetidors de Carrasquet (Alacant), Ribera Alta, la Cosetra, la serra Perenxisa i Morella-. Finalment, TV3 es va deixar de veure el febrer del 2011. Gisbert ha recordat que el govern popular del País Valencià "no ha volgut signar cap acord de reciprocitat".

Tot aquest procés ha comportat multes per emissions il·legals a Acció Cultural per valor de 900.000 euros, dels quals ja se n'han pagat 500.000. L'entitat, però, espera la decisió del Tribunal Superior de Justícia que les podria anul·lar, cosa que facilitaria la reobertura dels repetidors.

No hay comentarios: