20121221

Sánchez-Camacho: "Catalunya pertany a Espanya des de fa 500 anys i tenim un projecte comú"

Algunos han fumado demasiados porros..

Sánchez-Camacho: "Catalunya pertany a Espanya des de fa 500 anys i tenim un projecte comú"

La presidenta del PP a Catalunya carrega contra Unió pel pacte amb ERC i s'oposarà a un govern "ultranacionalista"

"El pacte CiU-ERC és un engany i farà que sigui una legislatura de frustració". Així ha resumit Alícia Sánchez-Camacho l'escenari dels propers quatre anys en virtut del pacte entre nacionalistes i republicans. "Vostès volen trencar amb Espanya", ha denunciat Sánchez-Camacho, que ha considerat que la independència "no és la solució de tots els problemes dels catalans". "Catalunya pertany a Espanya des de fa 500 anys i tenim un projecte comú", ha argumentat.

En una jugada tàctica que el seu partit fa dies que practica, la líder del PP a Catalunya ha apel·lat als 13 diputats que Unió té al Parlament per "frenar" l'aposta sobiranista de Mas. "No es pot jugar la carta de la moderació i després pactar amb ERC", ha furgat Sánchez-Camacho, que ha avançat que plantejarà un nou model de finançament a Mariano Rajoy, previsiblement dins el règim comú, alhora que ha defensat acabar amb les "subvencions ideològiques".

"Li demano obediència a les lleis", ha instat la presidenta del PP a Catalunya, que vol reduir en un 30% les conselleries del Govern. També li ha reclamat reduir el sector públic, complir amb el dèficit i teixir un "gran pacte per l'ocupació", en un discurs en català i castellà.

Mas: "Qui són vostès per silenciar el poble de Catalunya?"

El qui aquest divendres serà investit com a president de la Generalitat, Artur Mas, ha carregat durament contra el discurs de Sánchez-Camacho. "Qui són vostès per dir que no hi haurà consulta i per silenciar la veu del poble? Per què Espanya pot tenir un estat i Catalunya no?", s'ha preguntat Mas, que ha considerat que pactar amb el PP els últims anys "no era senzill".

El líder de CiU ha elevat un memorial de greuges contra el govern espanyol, en mans del PP, i ha considerat "impresentable" que no es reconegui el dret a decidir. "El Tribunal Constitucional va aprovar el matrimoni gai, i la Constitució el nega taxativament", ha considerat Mas.

El cap de files dels nacionalistes ha carregat fortament contra Mariano Rajoy. "En aquella reunió que vam mantenir pel pacte fiscal, Rajoy em va dir que hauria entès que jo li demanés diners. Però em va dir que ni parlar-ne de cedir a Catalunya l'Agència Tributària", ha destacat.

No hay comentarios: