20130606

El nou ambaixador d'EUA a Espanya preocupa per «catalanista»

un extranjero informado, que sabe que hispanistán no son sólo toros y sevillanas, ahora resulta que no gusta en Madrid..


El nou ambaixador d'EUA a Espanya preocupa per «catalanista»

James Costos va aplaudir la prohibició de les corrides de toros aprovada pel Parlament català, fet que ha despertat les suspicàcies espanyoles

Madrid està esverada pel possible nomenament del nou ambaixador dels EUA a Espanya. La suposada arribada de James Costos per substituir Alan. D. Solomont està prevista per abans del 24 de juny. Costos, ex-vicepresident de la multinacional de la comunicació HBO i reconegut gai -la seva parella va decorar les estances de la família Obama a la Casa Blanca-, va ajudar a finançar amb generositat la campanya de l'actual president i, com a premi, ocuparà la màxima representació diplomàtica a Espanya.

El nom de Costos, però, no ha caigut gaire bé a la capital espanyola. I és que Costos, a més de reconegut "liberal" a l'americana, és un ferm defensor dels drets dels animals. De fet, va ser una de les veus del món de la comunicació i entreniment nord-americans que més va aplaudir la prohibició de les corrides de toros a Catalunya, i que va tenir gran repercussió als Estats Units. És un dels dirigents de la potent associació animalista "The Humane Society of the United States", ferma defensora de la mesura del Parlament de Catalunya.

Uns precedents, tot plegat, que no han caigut gens bé en el panorama mediàtic madrileny, que hi descobreix, fins i tot, tocs "catalanistes" a l'ambaixador per veure amb bons ulls la prohibició de la "Fiesta" en terres catalanes. Unes sospites que esdevindrien una "simpatia" cap a Catalunya per aprovar aquesta mesura. Aquesta sensació es va accentuar dilluns quan el matador El Juli va participar al fòrum del diari La Razón, en el qual va participar precisament el ministre d'Afers Estrangers espanyols, José Manuel Garcia Margallo. "Vindrà a un país on se celebren toros", avisa un diari. "És un ambaixador de ficció", carrega un altre mitjà, que no reben amb il·lusió la notícia. De la mateixa manera que tampoc va caure gaire bé als cercles de poder espanyol que fa pocs mesos, en ple procés sobiranista, l'encara ambaixador, assegurés que "aprendria català" .

No hay comentarios: