20130513

Cotino bloqueja una investigació sobre els contractes del Govern valencià amb empreses de la seva família

Cotino bloqueja una investigació sobre els contractes del Govern valencià amb empreses de la seva família

No entrega la documentació que li reclama Compromís, que denuncia que el president de les Corts autonòmiques es nega a complir la llei

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mónica Oltra, ha denunciat divendres que el president de la cambra autonòmica, Juan Cotino [a la imatge], es nega a tramitar una petició de documentació presentada pel seu grup parlamentari relativa als contractes de la Generalitat amb empreses que pertanyen o han pertanyut a familiars de Cotino. Segons ha informat Compromís en un comunicat, el passat 6 de febrer Oltra va registrar una petició de documentació en la qual reclamava al Consell una còpia de la totalitat dels expedients de contractació de la Generalitat amb Sedesa, Sedesa Concesiones SL, Gerocentros del Mediterráneo SL i grup Savia, directament o en unions temporals amb altres empreses o sota una altra denominació del conglomerat de la família Cotino.

Com a resposta a la petició, Compromís ha rebut un escrit del conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, en què, segons explica, "es limitava a facilitar l'enllaç genèric a un lloc web de contractacions de la Generalitat, que no dóna accés a la informació requerida". Per això, Oltra va presentar un altre cop el passat 25 de març una altra petició de documentació en la qual recordava que, com a diputada, "l'accés a aquesta informació està emparat tant per l'article 23 de la Constitució espanyola com el Reglament de les Corts". Com a resposta ha rebut un escrit del president de la Cambra, Juan Cotino, en què denega la seva tramitació "argumentant que es tracta d'una petició de documentació ja contestada pel Consell".

"Volem saber de quina manera i quants diners públics ha anat a parar a empreses de la família de l'actual president de les Corts i ell mateix es nega a tramitar la nostra petició, quan el que hauria de fer és abstenir-se en una decisió en la qual ell té molts interessos", ha manifestat Oltra. La diputada de Compromís ha afegit que "com Juan Cotino no vol complir les lleis i s'erigeix en jutge i en part omnipotent", la coalició ha presentat un recurs a les Corts Valencianes per recusar-lo i reclama que el president de la Cambra "no pugui prendre aquest tipus de decisions".

Cotino està acaparant bona part de l’actualitat valenciana aquesta setmana arran de l’emissió del programa Salvados sobre l’accident del metro de València del 2006 en què van morir 43 persones i del qual ningú ha assumit responsabilitats polítiques. L’aparició de noves informacions ha provocat que l’oposició reclami la reobertura de la investigació del cas.

No hay comentarios: